Barer och nattliv i Eliat

Eilats nattliv lockar med sin intensitet och varma atmosfär. Lagom till solen går ner bakom bergen börjar såväl de boende som turisterna att samlas på barer runt om i staden. Norra delarna erbjuder i allmänhet lite folkligare vimmel och enklare barer, medan de södra delarna erbjuder något mer exklusiva barer.

Många av barerna har en internationell atmosfär, som till exempel The Three Monkey Bar som har engelsk inredning och bra koshermat. På huvudgatan i marinan ligger Yacht Club, lite mer exklusiv men också med mycket familjär stämning. På Rafsoda ligger en härlig bar med stans kanske bästa utsikt.

Men mest spektakulär, och något som inte bör missas är nog ändå att ett besök till baren i undervattensobservatoriet. Den heter passande nog Red Sea Star. Pago Pago å andra sidan, erbjuder flest antal drinkar i staden: över 300 stycken.

Under högsäsong är klubbarna i sitt esse. Den första klubben som öppnades i Eilat – Spiral – håller ställningarna än, men har hård konkurrens från Free Dome, Club Shaka Zula och Exiler. Då sker många av de bästa festerna på själva stränderna, ofta Dekel Beach, och gästerna dansar tills solen går upp. För att få reda på var gäller det att fråga de som arbetar på hotell eller i barer. De vet vad som händer i stan.