Cafeer i Eilat

Eilats små caféer erbjuder både kalla och varma drycker samt god mat att äta, såsom sandwiches, sallader och tapas. De mysigaste caféerna ligger företrädesvis nära stranden och erbjuder en skön tillvaro med utsikt över stränderna och folkvimlet.

North Beach Promenade, den stora gågatan vid stranden, är fylld med caféer av alla de slag. Här är det lätt att finna en plats att slå sig ner för att ta en kopp kaffe och en macka eller något svalkande att dricka och titta på alla människor som går förbi. Det gör det också på Dolphin Reef. Här samlas många besökare på caféerna för att njuta av en fika inför eller efter en härlig dag tillsammans med delfiner. Området i sig är mycket behaglig och välkomnande. Rafsodas café erbjuder också en härlig miljö i trä och med stadens kanske bästa utsikt.

I det nya turistcentret hänger många yngre besökare. Här finns både vanliga caféer och internetcaféer och risken att stöta på nya vänner och bekanta är överhängande. Bra caféer finns även att hitta i shoppingcentret Ha Yam Mall och på Coral Beach, med behändigt avstånd till stadens shopping respektive naturupplevelser.