Sea Cruise, Eilat

Eilat är beläget längst in i Aqabaviken, den nordligaste delen av Röda havet. Från hamnen ses Jordanien och bara kilometer söderut gränsar Israel till Egypten. Aqabaviken, som fungerar som landgräns länderna emellan, är en ganska smal vik, men den är djup. Tack vare djupet är vattnet kristallklart, fyllda med korallrev och vyerna från viken över Sinaiöknen och Jordaniens ökenlandskap är hisnande.

Det utgår ett antal båtturer varje dag från Eilats hamn, antingen med vanliga turbåtar eller med glasbottnade båtar. Både Jordanien och Egypten ligger nära till och varje dag går båtar till och från de olika länderna, som delar denna fantastiska vik fylld med korallrev. Den mest populära turen går till Dolphin Reef, en plats för möte mellan nyfikna men helt vilda delfiner och människor.

Precis utanför Eilat ligger också det nordligaste, tillika ett av världens vackraste, korallrev. För att förbättra korallrevets hälsa har ett antal båtvrak sänkts till botten, vrak som ger fäste åt fantastiska växter och skapar ekologiska system som bara måste ses. Dessa korallrev går enbart att upplevas från en glasbottnad båt eller genom att dyka från båtarna. Båtturerna till korallreven är dagslånga och lika roliga för alla att delta på. Även den som inte vill dyka får en härlig tur i spännande vatten och mängder med vyer över Jordanien och Israel.