Ta sig runt i Eilat

Eilat är ganska litet till ytan vilket gör det lätt för besökare att ta sig runt till fots. Det mesta ligger inom bekvämt avstånd. Både shoppingen och de mest populära stränderna ligger bara ett stenkast från de flesta hotell.

För att ta sig lite längre sträckor finns det ett väl utvecklat bussystem. Buss nummer 1 trafikerar hotellområdet och går varje halvtimme. Taba Road täcks av buss nummer 15 och den trafikerar sträckan varje kvart. Ett problem med bussarna är att de enbart går under dagtid och ej under lördagar. Då är det apostlahästarna, eller taxi som gäller. Det finns också busslinjer som går mot Döda havet.

Taxibilarna drivs av privata firmor och alla har de taxameter. De finns lite överallt att få tag på och går även att stoppa på gatan. Under kvällar och helger kostar det mer att åka taxi än under vardagar, men det är ändå ett ganska billigt sätt att färdas på.

Det går även att hyra bilar och motorcyklar för längre färder. De flesta stora internationella uthyrningsfirmorna, och några lokala, finns på plats. Det går att förbeställa bilar via internet, vilket rekommenderas, eller hyra på plats. Bland kraven finns att personen som hyr måste vara över 21 år och ha ett körkort och ett internationellt kredit- eller betalkort.