Dolphin Reef, Eilat

Dolphin Reef är en av de mer populära platserna i hela Eilat och en unik plats i Röda havet. I vattnen utanför stranden möts vilda delfiner och människor i harmoni med varandra. Själva stranden är en livlig men ändå behaglig strand för alla i familjen. Solstolar och parasoller finns att hyra och det erbjuds mängder med aktiviteter för alla åldrar. Utmed stranden finns också små caféer med skuggade uteplatser och en lite finare restaurang med middagsöppet.

I ett avgränsat område finns en unik möjlighet att bada omgiven av nyfikna delfiner eller att dyka tillsammans med delfinerna. Det går även att gå ut på långa bryggor och klappa delfinerna samt njuta av sol och bad och god mat i en härlig miljö.

Flera av delfinerna som rör sig i området är av olika anledningar förda hit. De har lämnats in av fiskare och andra då de skadats och den organisation som ansvarar för området har rehabiliterat dem. Det finns också ett antal delfiner som har hittat hit helt själva. De nät som omger området är inte för delfinerna. De kommer lätt ut och in genom olika passager och kan därmed simma vart de vill. Näten är istället till för att avgränsa människans aktiviteter i vattnet.