Timna National Park, Eilat

Timna National Park är en historisk plats som erbjuder skoj för alla åldrar. Parken är belägen två och en halv mil norr om Eilat och är omgivet av fantastiska klippformationer av granit som kontrasterar mot de berg som är gjorda av röd sandsten.

Här ligger Salomons gruvor, en av de absolut äldsta koppargruvor som existerat på jorden. De är sex tusen år gamla och drevs av de gamla egypterna. De senaste trettio åren har utgrävningar tagit fram mängder med vittnesmål om tider som flytt, om hur livet var i och runt gruvorna och hur den halvädla metallen nyttjats för att ge välstånd. Idag kan barn och nyfikna vuxna själva skapa sina kopparmynt.

Flera utställningar ger besökarna en god inblick i hur gruvdriften sköttes och hur kopparn smältes. En annan stor attraktion i Timna är de fantastiska målningar som går att se på klippornas sidor. En hel dal är fylld av dem och de stammar, liksom gruvan från egyptisk tid. Dalen utgör en del av en vandringsled som går runt hela parken.

Timna National Park erbjuder även cykeluthyrning, ett besök i ett beduintält, övernattning i tält i öknen eller vid den lilla sjön och enklare förtäring i en restaurang.