Mat och dryck i Eilat

Eilat må vara litet men det finns förvånansvärt många bra restauranger i staden. De många fina restaurangerna är en av anledningarna till att Eilat är ett så populärt resmål. Det finns också många snabbmatskök med mycket god och prisvärd mat.

Många av världens kök finns representerade och vissa erbjuder koshermat, oavsett val av kök. Utbudet av vin och öl är också stort i staden. Här är mat och dryck finkultur, även i snabbmatsform. Den inhemska specialitén falafel går att få på många ställen runt i staden och är väl värt att prova, liksom kebab och shawarma.

Utmed North Beach Promenade och i marinan ligger mängder av restauranger och snabbmatsställen, många av dem med en härlig vy över Röda havet. The Last Refuge är en sådan restaurang och mäkta populär hos lokala invånare och besökare. Köket erbjuder mat med inriktning på fisk och skaldjur och inredningen går i fiskebystil.

Nära lagunen i Eilat finns också bra restauranger, till exempel den populära thairestaurangen Lotus. Här serveras kantonesisk och thaimat och restaurangen. Lotus var den första i sitt slag i Eilat och håller ställningarna än. Utmed de mindre trafikerade gatorna finns också pärlor att upptäcka. Eddies Hideway är en av dem, med lokal mat influerad av Medelhavet.