North Beach, Eilat

North Beach börjar vid marinan sträcker sig över en kilometer utmed Eilats centrum. Utmed stranden går Promenade, en stor gågata med mängder med butiker, caféer, restauranger och barer. Här finns också den kända marknadsplatsen där allsköns tingeltangel säljs. Precis bakom North Beach ligger också många av stadens hotell.

Stranden är ofta fylld av människor. Det gäller särskilt under helgen, fredagar och lördagar, då även israeler tar ledigt för att njuta av sol och bad. Den är den mest centrala stranden i Eilat och ses som den huvudsakliga stranden för stadens gäster och invånare. Här pågår det aktiviteter dygnet runt. Då stranden ligger mycket nära centrum är den också en mycket populär strand och ses av naturliga skäl som Eilats huvudstrand.

North Beach erbjuder mängder med aktiviteter av alla de slag. Det finns företag som erbjuder vattenskotrar, bananbåtar, trampbåtar och snorkling och dykning. På stranden spelas beach volleyboll, en av stadens stora sporter. Det går att hyra solstolar och parasoller, och på stranden finns flera caféer och snabbmatsrestauranger att slå sig ner på för en fika eller en lunch.