Ökensafari, Eilat

En ökensafari är en sann upplevelse. Eilat ligger vid kanten av Sinaiöknens och trots att växtligheten är karg, finns det mängder med upplevelser som bara väntar på att upptäckas. En resa ut i det karga landskapet är en oförglömlig upplevelse. Öknen i Israel är full av fantastiska formationer i ständig förändring, mer liv än den först ger sken av och ute i öknen finns mängder av historiska vittnesmål i en värld som styrs av beduiner.

En ökensafari kan ske i jeep eller med kamel. Det går att vara ute på tur i ett par timmar upp till flera dagar. Vid övernattning är det tält som gäller bredvid beduinernas hemvister. För öknen är beduinernas hem och de välkomnar alla gäster med samma stora respekt. Med lite tur får gästerna veta mer om deras liv och leverne. Men de nyfödda hålls långt ifrån, för säkerhets skull. Det är tradition i öknen.

Den som blir riktigt biten av den öken som Israel kan erbjuda kan också ta sig över till Jordanien och uppleva det unika ökenlandskapet i Wadi Rum, bara timmen från Eilat. Här bodde och stred Lawrence of Arabia i ett landskap fyllt av fantastiska klippformationer. Wadi Rum är en gripande miljö helt och hållet regerat av de ursprungliga beduinerna som fortfarande lever här.