Coral Beach i Eilat

Den vackra stranden Coral Beach ligger bara fem minuters bil- eller bussfärd från Eilats centrum och är utgångspunkten för den marina nationalparken vid Eilat. Vid Coral Beach samlas snorklare och dykare som vill se mer av det fantastiska korallrev som ligger strax utanför. På stranden finns mängder med olika dykföretag placerade, för att lotsa ut besökarna till den marina nationalparken.

Utmed den långsträckta stranden finns också mängder med andra aktiviteter för den som inte vill dyka, caféer och solstolar samt parasoller att hyra. Det finns även varmduschar.

Coral Beach är lugn, och stranden passar därför hela familjen då det sällan blir fullt på stranden. Här finns gott om utrymme för alla att leka eller ta det lugnt. För att få tillgång till stranden krävs besökarna på en avgift. Avgiften går till att bibehålla områdets artrikedom och underhåll av stranden.

Vid Coral Beach finns dessutom akvariekomplexet Coral World som erbjuder en unik upplevelse av den naturliga ekologin under vatten i ett undervattenobservatorium. I Coral World kan gammal som ung uppleva hajar, exotiska växter och djur och lära sig mer om den marina värld som finns utanför stranden.