Spela golf i Eilat

Det är kanske inte så många som åker till Eilat för att golfa, men visst går det att spela golf i Aqababukten! Den vanligaste typen av golf i Eilat är att familjer, par och grupper söker sig till någon av de minigolfbanor som finns i centrala Eilat för att spela i goda vänners lag.

Minigolf är mycket populärt i Eilat, så de allra flesta banorna håller mycket hög kvalitet och är roliga äventyrsbanor för hela familjen. De flesta golfbanor tillhör olika hotell, men även gäster som inte bor på hotellen får tillgång till banorna mot en avgift.

För den som vill spela riktig golf finns det också alternativ, men tyvärr inte i själva Eilat. Söder om Eilat ligger en golfbana som heter Taba Hights Golf Resort. Banan ligger inom egyptiskt område men i en överenskommelse mellan egypter och israeler kan gäster i Eilat lätt åka över till Taba för att spela golf. 18-hålsbanan, som är en mycket väl designad bana med stora höjdskillnader, är belägen på en höjd med fantastisk utsikt över Röda havet och länderna som omger det. Fler golfbanor finns i Sharm el-Sheikh. Dit går det dagliga båtturer.