Shopping i Eilat

Eilat är en skattefri zon, vilket gör det både billigt och bekvämt att handla. Det är ett politiskt initiativ för att locka besökare till området. Många turister hamnar på The Promenade, gatan som går utmed de större hotellen i staden. Där finns mängder med butiker men det mesta som säljs här är billigt skräp. Men det finns undantag och det går att göra fynd. Den som vill handla något här gör rätt i att pruta. Det bästa som går att handla på marknaden vid Promenade är produkter från Döda havet och souvenirer.

Bland souvenirerna märks inte minst en speciell Eilatsten, en halvädelsten som bryts i Salomons gamla gruvor. De finns att köpa som enskilda stenar och i diverse smycken. Det är också lägligt att handla diamanter, lädervaror, egyptiska hantverk och kryddor.

I MolYam Shoppingcenter, bara meter ifrån Promenade, erbjuds bra shopping i en härligt sval miljö, perfekt när solen gassar som mest. Här finns framför allt israeliska klädeskedjor.

I det nyare shoppingcentret Mall Ha’Yam ligger också nära till hands och har ett brett utbud av butiker och det mesta går att hitta på de tre våningar som centret utgör. Många stora internationella märkeskedjor har sina butiker här och priserna är låga.