Nöjesparken King’s City, Eilat

Nöjesparken King’s City ligger i en palatsliknande byggnad centralt placerad bakom de stora hotellen utmed stranden. Den enorma byggnaden på totalt nästan fyra tusen kvadratmeter i tre våningar byggdes år 2005 och har Gamla testamentet och Egypten som tema. Inte undra på det. Hela området runt Eilat har en genuin historia med besökare från många av de bibliska figurerna, inte minst drottningen av Saba och Kung Salomon. Detta spinner King’s City vidare på genom lek och lärande aktiviteter.

I parken finns attraktioner för hela familjen uppdelade i fyra olika sektioner. Det finns flera utställningar om de kungar och drottningar som figurerar i Gamla testamentet och ett interaktivt museum med filmvisningar. En stor det av utställningarna bygger på interaktivitet. Det går till och med att ta en tur med båt runt i parken och uppleva scener från Kung Salomons liv. Färden går genom sju olika grottor och avslutas med ett mjukt vattenfall.

King’s City håller öppet alla dagar från söndag till torsdag fram till ett på natten. Palatset har stängt under fredag och lördag. Det finns flera snabbmatsrestauranger i King’s City och ett café.